AgriHolland: PPE en PVV vanaf 1 januari 2014 financiële en juridische afbouworganisaties

16-12-2013

Vanaf 1 januari 2014 kan de organisatie PPE en PVV omschreven worden als een financiële en juridische afbouworganisatie. In de afbouwfase is het niet wenselijk dat er vanuit de schappen nog nieuwe subsidieverplichtingen worden aangegaan.

Volgens de huidige stand van zaken worden de publieke taken van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) en de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVV) voor bijna 80% per 1 januari 2014 overgenomen door het ministerie van Economische Zaken. Het betreft met name de medebewindstaken.

Voor de overige taken is de juridische overname per 1 januari 2014 niet haalbaar omdat amvb’s of wetswijzigingen noodzakelijk zijn of omdat de hierboven genoemde afspraken met de sectoren verdere uitwerking behoeven in regelgeving. EZ heeft het PPE en de PVV daarom verzocht die taken nog te blijven uitvoeren in 2014.

Op 11 december heeft het PVV-bestuur het Afbouw- en opheffingsplan PVV vastgesteld. Op 19 december staat het Afbouw- en opheffingsplan PPE op de agenda van het PPE-bestuur.

bron: PVE, 12/12/13

Copyright ©2013 AgriHolland B.V.

 

 
 

Inloggen op de ledenportal