PPE: IKB Ei naar OVONED

18-12-2013

Per 1 januari 2014 zal het beheer van IKB Ei ondergebracht worden bij een nieuwe stichting: OVONED. Dit is een direct gevolg van de afbouw van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE). Voor een soepele overdracht van het IKB-Ei schema heeft het bestuur van de Stichting IKB Ei besloten om per 1 januari 2014 te fuseren met OVONED. Dat houdt in dat de stichting IKB Ei per 1 januari 2014 ophoudt te bestaan. Wel blijven de huidige leden van het IKB Ei-bestuur belast met het beheer van het IKB-Ei schema, zodat de continuïteit gegarandeerd is.

De brancheorganisaties in de pluimveesector (NOP, NVP, ANEVEI en NEPLUVI) hebben drie nieuwe stichtingen opgericht om toch de belangrijkste private taken voor de sector te kunnen blijven uitvoeren. Dit zijn PLUIMNED voor de pluimveevleessector, OVONED voor de eiersector en AVINED voor overkoepelende activiteiten zoals diergezondheid en I&R.

Wat verandert er voor deelnemers?
Voor de IKB Ei-deelnemers zal er weinig tot niets veranderen. Zij kunnen ook in 2014 gewoon terecht bij hun certificerende instantie. Ook de website www.ikbei.nl blijft bestaan. Het enige dat verandert, is dat de afzender van informatie over de regeling voortaan de stichting OVONED zal zijn.
De informatievoorziening aan deelnemers over de regeling IKB Ei zal in 2014 alleen nog via een digitale nieuwsbrief en de website plaatsvinden.
Heeft u - als deelnemer - zich nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief, dan kunt u dit heel simpel doen via www.ikbei.nl. Zo blijft u de informatie over IKB Ei ontvangen.

Deelnemersbijdrage IKB Ei 2014
De bijdragen voor deelname aan IKB Ei worden in 2014 enigszins verhoogd vergeleken met afgelopen jaar. Belangrijkste reden daarvoor is dat er geen beroep meer gedaan kan worden op -personele en financiële- ondersteuning vanuit het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE). Daar staat tegenover dat de PPE-heffingen voor 2014 lager zullen zijn.

Bijdrage 2014

  • Voor primaire bedrijven, inclusief broederijen is de bijdrage in 2014 € 220 per locatie; in 2013 was dat € 125.
  • Voor pakstations is de bijdrage afhankelijk van de binnenlandse afzet en bedraagt € 1000 voor de grootste en € 500 voor de kleinere pakstations; in 2013 was dat € 625.

Elk pakstation zal nog apart geïnformeerd worden over zijn bijdrage voor 2014.

Nadere informatie

Voor meer infomatie kunt u terecht bij Hans Schouwenburg, tel. (079) 368 79 37 of per mail hschouwenburg@pve.nl.

Geplaatst op 18 december 2013

 

 
 

Inloggen op de ledenportal