Boerderij: Eerste online eierveiling geslaagd

04-03-2014
 
 
De eerste online eierveiling, op woensdag 26 februari, is boven verwachting verlopen. Van de ruim 12 miljoen aangeboden eieren zijn er 6 miljoen verkocht.

"Een zeer goed resultaat, waar we zeer tevreden mee zijn", zegt Ralf Bunte van Egg Centre Group bv (ECG), onderdeel van Global Food Group in Ospel (L). ECG is een verzameling handelskantoren, die in verschillende landen in Europa de in- en verkoop van eieren en eiproducten probeert te structureren. Egg Center Germany GmbH in Lembruch organiseert de veiling.
De aanvoer voor de eerste online eierveiling kwam voor de helft uit Nederland, er waren twee Poolse aanbieders en de rest kwam uit Duitsland. De online eierveiling was live te volgen in de stand van Global Food Group op de LIV in Venray.

Elke woensdag om 14.00 uur

Zowel handelaren, pluimveebedrijven als pakstations kunnen eieren aanbieden voor de volautomatische veiling. Op de website www.agrarauktion.eu kunnen geïnteresseerden zich kosteloos aanmelden en registeren. Na inloggen kunnen ze op de woensdagen de catalogus bekijken. Om 14.00 uur start de veiling van partijen die op de maandag en dinsdag zijn aangeboden. Geïnteresseerde kopers kunnen bieden als de klok in 90 seconden terugloopt van 90 naar 0. Diegene die het laatst geboden heeft, is de koper. Mits het bod hoger is dan de minimumprijs die de aanbieder heeft opgegeven. Anders blijft de partij onverkocht.

De kavels worden verkocht zoals aangeboden in de catalogus; dat kunnen hele vrachtwagens (302.400 eieren) zijn of aangepaste aantallen of soorten eieren. De koper koopt wat aangeboden wordt.
De online eierveiling is interessant voor bedrijven die nog dringend op zoek zijn naar partijen en voor iedereen om zich te informeren en meer marktinzicht te krijgen.

door MONIQUE VAN LOON-VAN DUIJNHOVEN 

 

 
 

Inloggen op de ledenportal