Pluimveeweb: Nederlands ei tegen blindheid

23-04-2014

 

maandag 21 april 2014

Door het eten van speciale eieren van een bedrijf uit Oirlo kun je voorkomen dat je blind wordt. Dat is nu aangetoond door onderzoek meldt RTL Nieuws.

Nooit was er iets aan te doen, maar nu wel. Zeven jaar lang was Jos Nelissen in samenwerking met de Universiteit Maastricht bezig met de ontwikkeling. Nu komen ze met het resultaat: een speciaal ei dat een hardnekkige oogaandoening een halt toe roept. 

Het gaat om ouderdomsblindheid (Macula Degeneratie) waar wereldwijd 100 miljoen mensen en in Nederland zo’n 100.000 mensen aan lijden. Een van de oorzaken van de oogziekte is een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder luteïne. Die zitten onder andere in broccoli, boerenkool en maïs. Maar ook in ei.

Twee speciale eieren per dag

Om voldoende luteïne binnen te krijgen om de oogaandoening in te perken, moet iemand dagelijks meer dan twee kilo van die groenten eten. Dat lukt zo goed als niemand. Daarom hebben de onderzoekers nu al die voedingsstoffen geconcentreerd in een eitje. Ongeveer twee speciale eieren per dag zijn genoeg.

De speciale eieren, waar een drankje van wordt gemaakt, zijn nog niet in de winkel te koop. Eerst moet er nog internationaal onderzoek naar worden gedaan.

Tekst:Tom Schotman & RTL Nieuws

 

 
 

Inloggen op de ledenportal