Pluimveeweb: Bezoekers enthousiast over open dagen pluimveebedrijven

22-04-2014

 

dinsdag 22 april 2014

aangepast: woensdag 23 april 2014

De landelijke open dagen op pluimveebedrijven zijn gisteren op Tweede Paasdag goed verlopen. Er kwamen veel bezoekers op de bedrijven en de bezoekers waren enthousiast.

Ondanks dat er in de buurt ook veel andere dingen te doen waren, kwamen er op het leghennenbedrijf van maatschap Weijs in het Limburgse Maasbree ongeveer 250 tot 300 bezoekers. „De bezoekers hadden na afloop een veel beter beeld wat er zich afspeelt op een modern leghennenbedrijf”, zegt Door Weijs. De leghennenhouders hadden vooraf veel reclame gemaakt voor hun open dag in weekbladen en op twee radiozenders.

 Vleeskuikenhouder Elly de Kort organiseerde de open dag samen met haar buurman Hans van Berkel. Hun gezamenlijke open dag in het Brabantse Loon op Zand trok maar liefst 700 bezoekers. „Onze open dag verliep goed”, vertelt De Kort, die tevens voorzitter van Kip Kiplekker is. „Wij houden Volwaard vleeskuikens en onze buurman gangbare vleeskuikens. Zo konden bezoekers kennis maken met beide segmenten.”

 „Aan de bezoekers hebben we uitgelegd dat het dierwelzijn van een Volwaard vleeskuiken beter is en gangbare vleeskuikens milieuvoordelen hebben, zonder elkaars houderijsysteem af te vallen.” De Kort had slachtrijpe dieren zitten en Van Berkel jonge kuikens. Ook lieten ze nog vleeskuikens van andere leeftijden aan de bezoekers zien. Volgens De Kort zorgen de open dagen voor meer begrip bij burgers en is dat goed voor de pluimveehouderij in Nederland. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal