Boerderij: Bedrijf en woning diervoerfabrikant doorzocht

25-07-2014

ALGEMEEN

Utrecht - Het met furazolidon vervuilde veevoer incident krijgt nu ook een strafrechtelijke kant. De Inlichtingen en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft gisteren een bedrijfspand en een woning van een niet met name genoemde diervoederfabrikant doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar het gebruik van het verboden antibioticum furazolidon. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De diervoederfabrikant uit Midden-Nederland wordt verdacht bij de productie van voeders gebruik te hebben gemaakt van een of meer grondstoffen die verontreinigd waren met dit verboden middel. Tijdens de doorzoeking is een deel van de administratie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Furazolidon is een in Nederland verboden antibioticum. Het eten van vlees van dieren die behandeld zijn met dit middel kan schadelijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Eerder maakte de NVWA bekend dat er meer dan honderd veebedrijven zijn geblokkeerd waar het furazolidon in veevoer was aangetroffen.

door ERIC BEUKEMA 25 jul 2014

 
 

Inloggen op de ledenportal