Pluimveeweb: Alex Janssen nieuwe voorzitter Blij met een Ei

25-08-2014

Alex Janssen uit Hegelsom (L) wordt per 1 september voorzitter van Stichting Blij met een Ei. Hij volgt Roy Tomesen uit Doetinchem op, die op 1 januari het voorzitterschap had overgenomen van Jan Knoben, maar deze functie moeilijk kan combineren met zijn leghennenbedrijf. Tomesen blijft nog wel actief als bestuurslid.

Janssen (47) is vanaf dit voorjaar adviseur van het bestuur van Blij met een Ei. Met name zijn passie voor de sector is de drijfveer om het voorzitterschap met beide handen aan te pakken. Alex vind het een hele eer om namens de Stichting Blij met een Ei, de passie verder naar buiten te brengen.

Janssen is naast zijn dagelijkse werkzaamheden als verkoopleider bij Vepymo ook actief als voorzitter van het Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg en mede initiatiefnemer voor promotiefilm Hollandsch Glorie, die in het voorjaar van 2015 gelanceerd moet worden.

Goede en eerlijke promotie

Doelstelling van Blij met een Ei is om een goede en eerlijke promotie over de gezondheid van een Ei te benadrukken. „We hebben allemaal hetzelfde belang en hetzelfde doel, we moeten ons Ei kwijt, letterlijk en figuurlijk”, zegt Janssen.

„Door het wegvallen van de Productschappen moet onze Stichting op eigen benen gaan staan, hierbij hebben we alle pluimveehouders en periferie keihard nodig”, volgens Janssen. Verder is leghennenhouder Peter van Agt uit Oirschot toegetreden tot het bestuur van de Stichting.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal