Pluimveeweb: iSTEP bijna gebruiksklaar

28-08-2014

donderdag 28 augustus 2014
Het Informatiesysteem Transparante Eierprijzen (iSTEP) is bijna gebruiksklaar. Het systeem waarin anoniem eierprijzen worden vergeleken, telt momenteel 110 deelnemende leghennenhouders. Dinsdagavond 23 september is in het Gelderse Wijchen de algemene ledenvergadering voor alle deelnemende leghennenhouders aan iSTEP.

Het systeem wordt nu gebouwd en is half september gereed”, vertelt Fred de Jongh van iSTEP. Hij verwacht dat nadat het systeem in gebruik is genomen, meer leghennenhouders lid zullen worden. 

Deze week stuurt het bestuur de uitnodiging naar de deelnemers, hierin staat ook het programma van de avond en hoe laat deze begint. Een gedeelte van de avond zal wel worden gebruikt voor formeel overleg met de leden. 

Niet leden ook welkom
Leghennenhouders die nog geen lid van iSTEP zijn en wel geïnteresseerd zijn in iSTEP, zijn in het tweede gedeelte van de avond ook welkom op dinsdag 23 september. Evenals mensen uit de periferie en de pers. In dit tweede gedeelte van de avond zal onder andere de presentatie van het prijsinformatiesysteem aan bod komen.

Voordelen
Leghennenhouders die meedoen aan iSTEP delen anoniem prijsinformatie in een online database en krijgen zo meer inzicht in de eierprijzen. Zo staan ze sterker in onderhandelingen met hun afnemers en kunnen ze dus meer marge overhouden.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal