NieuweOogst: 'Blij met een ei' op nieuwe leest

06-09-2014

zaterdag 06 september 2014, 07.26 uur

'Blij met een Ei' wordt op een nieuwe leest geschoeid. Medio oktober ontvangen alle leghennenhouders in Nederland een mailing met de vraag om voor 50 euro per kwartaal 'een ei te leggen'.

Half oktober wordt de nieuwe website van de stichting gelanceerd. Tegelijkertijd gaat de mailing de deur uit. 'We gaan op eigen benen staan', zegt Alex Jannsen, sinds 1 september voorzitter van stichting Blij met een Ei.

Goud, zilver en brons 
Naast leghennenhouders benadert de stichting ook de periferie. Die kunnen de promotieactiviteiten van de stichting steunen met een gouden, zilveren of bronzen ei.

Het wegvallen van de financiering vanuit Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE) dwingt de stichting tot een nieuwe aanpak. 

De onzekerheid die dat met zich meebracht, zorgde er ook voor dat het het laatste anderhalf jaar wat stil was rondom de stichting. Maar daar komt nu verandering in.

Aandacht voor ei 
'Het is belangrijk dat er aandacht blijft voor eieren', zegt Janssen. 'Door de activiteiten van Blij met een Ei en de campagne Ei love you wordt er toch zo'n 5 procent meer eieren afgezet.' 

Blij met een Ei ontving jaarlijks zo'n 100.000 euro van het PPE. 

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst 
Terug Auteur:Ilona Lesscher

 
 

Inloggen op de ledenportal