Pluimveeweb: Jeroen Olijslager nieuwe kennismaker pluimvee

15-10-2014

woensdag 15 oktober 2014
Student Jeroen Olijslager is de nieuwe Kennismaker Pluimvee. Als Kennismaker is hij de schakel tussen het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, maatschappij en primaire ondernemers in de pluimveehouderij. Zijn doel is het om meer studenten enthousiast te maken voor de pluimveehouderij.

Jeroen Olijslager is 23 jaar en studeert aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Hij groeide op een gemengd bedrijf met melkvee en pluimvee in het Friese De Hoeve op. Zijn vader en oom houden er 47.000 scharrelvleeskuikens, die over overdekte uitloop beschikken en melkkoeien met bijbehorend jongvee. 

Tijdens zijn jeugd groeide zijn interesse in de agrarische sector. Jeroen heeft de ambitie om in de toekomst het familiebedrijf te gaan voortzetten. Tijdens zijn studie Bedrijfskunde & Agribusiness verdiepte hij zich in beide bedrijfstakken. 

Innovaties in beeld brengen 
Op 1 september 2014 begon hij met zijn afstudeerproject als Kennismaker Pluimvee. Als Kennismaker is hij op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties binnen de sector en brengt deze in beeld. 

„Mijn hoofdtaken zijn het leggen en versterken van verbindingen binnen de pluimveehouderij, mede door het bezoeken van en deelnemen aan evenementen zoals studiedagen en open dagen binnen de sector”, zegt Olijslager. 

Symposium Hogere Pluimveegezondheid
„Bovendien organiseer ik samen met anderen  projecten en bijeenkomsten. Zo ben ik als Kennismaker Pluimvee lid van de organisatie van het symposium Hogere Pluimveegezondheid voor de leg- en vleessector”, aldus Olijslager. Ook koppelt hij (school) opdrachten, stages en vragen aan de juiste personen en organisaties binnen de pluimveehouderij. 

„Het uiteindelijke doel van mijn afstudeerproject Kennismaker Pluimvee is om meer studenten enthousiast te maken te krijgen voor de pluimveehouderij, door een betere samenwerking te creëren tussen het bedrijfsleven en het onderwijs”, vertelt de jonge student. 

„Een betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven moet ervoor zorgen dat studenten de kansen gaan zien die onze innovatieve en internationale pluimveesector te bieden heeft”, zegt Olijslager. De Kennismaker Pluimvee is een initiatief van HAS Hogeschool in samenwerking met Vencomatic Group.

Tekst:Tom Schotman & Jeroen Olijslager

 
 

Inloggen op de ledenportal