Pluimveeweb: Nieuwe gezondheidsvoordelen eieren ontdekt

29-10-2014

woensdag 29 oktober 2014
Eieren zijn enorm gezond en bieden nog meer gezondheidsvoordelen dan al bekend was. Dit kwam in september naar voren toen internationale experts in het Schotse Edinburgh bijeen kwamen tijdens het International Egg Nutrition Consortium symposium. De experts bespraken daar nieuw ontdekte voordelen van het eten van een eitje.

Dr Mitch Kanter beschreef het ei als „het meest natuurlijke voedsel” dat er bestaat. Dit melden the poultry site en het Vlaamse Pluimvee Actueel. Een ei is uniek: het bevat slechts een beperkt aantal calorieën terwijl het een grote bron is van noodzakelijke vitaminen en mineralen. 

Een ei produceren gebeurt ook op een meer duurzame manier dan de productie van andere dierlijke proteïnen. Dr Tia Rains vertelde dat het eten van een ei, door zijn hoeveelheid proteïnen, voordelig is voor metabolische factoren als bloeddruk en het peil van zogenoemde ‘slechte cholesterol’ in je lichaam. 

Goed voor de spieren
Dit kwam aan het licht bij onderzoek van experimentele diëten die koolhydraten vervingen door proteïnerijk voedsel. Ze stipte hierbij aan dat meermaals per dag kleine porties proteïnerijk voedsel eten beter is om spieren op te bouwen en te onderhouden dan tweemaal daags een grote portie voedsel te verorberen. 

Vooral atleten en ouderen kunnen hier voordeel bij halen. De gezondheid van oudere mensen kan enorm verbeteren door het regelmatig eten van kleine porties proteïnerijk voedsel. De wetenschappers onderstreepten het belang van een ei als leverancier van proteïne van hoge kwaliteit en nutriënten en een goede ondersteuning om gewicht te verliezen.

Tekst:Tom Schotman & Pluimvee Actueel

 
 

Inloggen op de ledenportal