Pluimveeweb: Hennie de Haan nieuwe voorzitter NVP

12-11-2014

woensdag 12 november 2014
Hennie de Haan is dinsdagavond in het Gelderse Heteren unaniem benoemd als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). De ruim 50 aanwezigen begroeten haar kandidatuur onder luid applaus tijdens de extra algemene ledenvergadering van de vakbond. Mevrouw de Haan neemt op 1 januari 2015 de taken van scheidend voorzitter Gert Jan Oplaat over.

Oplaat wordt op 1 januari 2015 de nieuwe voorzitter  van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). De NVP zocht daarom een andere voorzitter en droeg drs. Hennie de Haan voor. Er waren geen tegenkandidaten. 

Mevrouw de Haan is sinds 2007 zelfstandig Organisatieadviseur. Haar bedrijfskundige kennis en communicatieve vaardigheden, alsmede haar 20 jaar bestuurlijke en leidinggevende ervaringen maken haar volgens de NVP een zeer geschikte kandidaat om als NVP-voorzitter de vakbond een nieuwe periode in te leiden. 

De Haan is dochter van een melkveehouder en woont in het Twentse Albergen. Ze heeft geen pluimveeachtergrond maar gaat zich de komende tijd in de sector verdiepen. De Haan werkte in het verleden onder meer als consultant bij PNO Consultants, als team manager bij Atlas Advies, als Interim Human Recources Manager bij Ditzo en als voorzitter bij BNI Pegasus.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal