Pluimveeweb: Geen nieuwe gevallen van hoogpathogene H5N8 vogelgriep in Duitsland

11-11-2014

Er zijn geen nieuwe gevallen van hoogpathogenevogelgriep H5N8 gevonden in de omgeving van het kalkoenenbedrijf, in het noordoosten van Duitsland in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, waar vorige week hoogpathogenevogelgriep H5N8 werd vastgesteld.

De eerste 308 monsters die op pluimveebedrijven genomen zijn in de omgeving van het kalkoenenbedrijf zijn allemaal negatief, meldt Animal Health Online. Er zijn zowel monsters genomen op bedrijven in het controlegebied in een straal van 3 kilometer rond het getroffen bedrijf als binnen het toezichtsgebied in een straal van 10 kilometer. 

In het controlegebied zijn pluimveebedrijven uit voorzorg preventief geruimd. Dit wordt voortgezet ondanks dat de monsters negatief zijn. 

Het epidemiologisch onderzoek wordt eveneens verder voortgezet. Dit onderzoek richt zich ook op het verkeer van personen, voer en voertuigen rond het getroffen kalkoenenbedrijf. Ook vindt er in het gebied in het noorden van Duitsland onderzoek plaats bij in het wild levende vogels.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal