Boerderij: Brussel: standaardreactie op uitbraak

17-11-2014
Brussel - De reactie van de Europese Commissie op de uitbraak van aviaire influenza in Nederland is standaard. Dat zegt een woordvoerder van Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis voor gezondheid en voedselveiligheid. Er is geen sprake van extra maatregelen.
 

"Nederland heeft direct de maatregelen genomen, die op grond van de Europese regels nodig zijn", constateert de EU. Maandag zal de Europese Commissie naar verwachting maatregelen afkondigen. Volgens de standaard procedures in zulke gevallen zal de EU besluiten tot een export verbod voor Nederlandse pluimveeproducten of een exportverbod voor een regio waarbinnen de uitbraak zich voordoet.

De Europese Commissie zegt in nauw contact te staan met de Nederlandse overheid over de ontwikkelingen. "Nederland houdt ons constant op de hoogte van de situatie en de getroffen maatregelen", aldus de woordvoerder van de Europese Commissie.

Het ministerie van Economische Zaken krijgt tevreden reacties van de Europese Commissie over de maatregelen die worden getroffen in verband met de uitbraak van vogelgriep. Nederland gaat in de getroffen maatregelen verder dan de Europese regels verplicht stellen. In plaats van een standstill in de 10 kilometerzone, heeft Nederland het vervoersverbod voor pluimvee, pluimveeproducten en mest van 72 uur afgekondigd voor het hele land.

door JAN BRAAKMAN 

 
 

Inloggen op de ledenportal