Pluimveeweb: Nederlandse burger: ‘Verbied de import van legbatterij eieren’

06-01-2015

dinsdag 6 januari 2015

De import van legbatterij eieren moet verboden worden. Dat vinden niet alleen Nederlandse pluimveehouders, maar ook Nederlandse burgers.

Blogger Erna van der Ploeg plaatste het artikel ‘Verbied de import van legbatterij eieren’ dat woensdag 8 oktober 2014 op Pluimveeweb.nl verscheen afgelopen zondag 4 januari op haar blog en op www.nujij.nl, onderdeel van nieuwssite www.nu.nl. Op www.nujij.nl leidt het artikel tot veel reacties van burgers die het roerend eens zijn met Nederlandse pluimveehouders.

„Het is absurd dat we de import van legbatterij eieren in Nederland toe laten, terwijl de productie ervan hier sinds 2012 al verboden is. Dat is oneerlijke concurrentie”, noemt NOP bestuurslid Hugo Bens in het artikel.

Waanzin

„Waanzin, daar kun je als Nederlands bedrijf nooit tegen opboksen. Om over het dierenleed nog maar te zwijgen”, is een reactie. „Bewijst maar weer eens dat het goed fatsoen en integeriteit in Nederland een grote farce is…”, reageert iemand.

„Dit is nu echt weer de waanzin in NL. Altijd beter moeten zijn dan de rest, altijd houden aan soms zelfs bespottelijke eisen terwijl de rest vd wereld probeert zoveel mogelijk regeltijes te negeren of te omzeilen”, reageert een ander.

Kamervragen

Verschillende politieke partijen, waaronder ook de Partij voor de Dieren stelden hier al vragen over aan de Europese Commissie en aan staatssecretaris Dijksma. De partijen zijn ook stomverbaasd en vinden ook dat de import van legbatterij eieren verboden moet worden.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal