Pluimveeweb: Ook Zuid Korea sluit grens voor pluimveeproducten uit de VS

14-01-2015

woensdag 14 januari 2015
In navolging van China sluit ook Zuid Korea de grens voor pluimveeproducten uit de Verenigde Staten. Het Aziatische land stopt met de import van pluimveevlees, eiproducten eendagskuikens en broedeieren uit de VS.

De maatregel wordt genomen nadat in de staten Oregon, Washington en California vogelgriep is vastgesteld, meldt The Wall Street Journal. Het gaat daarbij in Oregon om een vondst van een hoogpathogene vondst van het virustype H5N8 op een hobbybedrijf met 130 kippen. 

In de andere staten ging het om besmettingen van andere varianten van het virus bij in het wild levende vogels. Er is geen enkele besmetting gevonden op een commercieel pluimveebedrijf, stelt het Amerikaans ministerie van Landbouw.

272 miljoen dollar
China is een grote afnemer van pluimveeproducten uit de Verenigde Staten. Van januari tot november vorig jaar importeerde China voor 272 miljoen dollar aan Amerikaans pluimveevlees. Ook Zuid-Korea geldt als een belangrijk afzetland voor de pluimveesector in de Verenigde Staten. 

Er zijn ook andere landen die maatregelen hebben getroffen, maar meestal betreft het alleen restricties voor producten uit de staat Washington. De export van pluimveeproducten stond al onder druk omdat ook Rusland de grens voor Amerikaanse producten sloot in verband met de crisis in Oekraïne.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal