ABZ Diervoeding: ABZ Diervoeding kiest voor verantwoorde soja

29-01-2015

Binnen de Stichting Ketentransitie Verantwoorde Soja hebben een aantal marktpartijen, waaronder ABZ Diervoeding, middels branchevereniging Nevedi afgesproken om in 2015 100 procent verantwoorde soja te verwerken. Soja is een belangrijke grondstof voor diervoeders. Deze soja moet geteeld zijn volgens een erkende duurzaamheidsstandaard. De bekendste duurzaamheidsstandaard is de RTRS (Round Table on Responsible Soy). Dit betekent sojateelt met aandacht voor natuurbehoud, biodiversiteit, verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, goede arbeidsomstandigheden en respect voor lokale landrechten. De legpluimveevoeders bestemd voor de Nederlandse markt en melkveevoeders van ABZ Diervoeding voldoen aan deze standaard.

Initiatief verantwoorde soja
Soja vormt vanwege haar nutritionele eigenschappen een belangrijk component in diervoeding. De grootschalige sojateelt geeft grote druk op de lokale gemeenschap en het milieu in de productiegebieden. Mede hierdoor is in 2006 een internationaal initiatief opgestart om sojateelt duurzaam te maken. De RTRS gecertificeerde soja is hier het resultaat van.

ABZ Diervoeding gaat voor duurzaam
ABZ Diervoeding is zich bewust van de urgentie om verantwoorde sojateelt te bevorderen. Vandaar dat ABZ Diervoeding vroegtijdig inspeelt op de groeiende marktvraag door alle soja bestemd voor haar legpluimveevoeders voor afzet op de Nederlandse markt af te dekken met 100 procent duurzame soja die voldoet aan de RTRS standaard. Ook alle melkveevoeders worden geproduceerd met RTRS gecertificeerde soja. Op deze wijze zorgt ABZ Diervoeding er voor dat in 2015 voldaan kan worden aan de vraag van haar klanten en daarmee aan de vraag van de Nederlandse consument.

 
 

Inloggen op de ledenportal