Pluimveeweb: HBO-studie varkens- en pluimveehouderij

01-02-2015

zondag 1 februari 2015
CAH Vilentum in Dronten zal de nieuwe HBO-studie Varkens- en pluimveehouderij starten. De studie zal de eerste hbo-studie worden op dit vakgebied.

„Beide sectoren hebben met diverse uitdagingen te maken op het gebied van, onder meer, economie, milieu en maarschappelijke verbinding. Studenten richten zich tijdens hun studie meer op deze facetten”, aldus de hogeschool.

CAH Vilentum wil met de nieuwe hbo-studie inspelen op de vragen uit de markt. „De sector wacht niet alleen op hoogopgeleide bedrijfsopvolgers en adviseurs, maar ook op innovatieve jonge mensen die willen bijdragen aan duurzame wereldoplossingen hiervoor”, stelt de hogeschool.

„Ondernemers moeten diverse financiële en ondernemende stappen zetten en hebben daar gespecialiseerde adviseurs bij nodig.”

Toekomstig adviseurs
De hogeschool zal met de nieuwe studie, studenten opleiden tot toekomstige adviseurs. „Studenten leren onder meer hoe ze meer grip krijgen op financiële cijfers, hoe ze hbo-vakmanschap ontwikkelen en ondernemersschapsvaardigheden sterker kunnen ontwikkelen”, aldus de hogeschool.

CAH Vilentum beschikt over praktijkfaciliteiten voor varkens en legpluimvee die voor onderwijsdoeleinden ingezet worden.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal