Pluimveeweb: ‘Samen met één geluid naar buiten treden’

03-02-2015

Leghennenhoudster Marian  Claessens en Frans van Dongen, lobbyist van de Nederlandse vleessector in Brussel.
maandag 2 februari 2015
aangepast: dinsdag 3 februari 2015
De pluimveesector moet samen met één geluid naar buiten treden. Daarvoor pleit leghennenhoudster en MmmEggie Maartje Gussinklo. Gussinklo is samen met mmmEggie Marian Claessens vandaag en morgen in Brussel bij de Boerentweetmeet.

De groep van vijftien twitterende boeren (pluimvee-, varkens- en melkveehouders) spreken elkaar soms dagelijks via Twitter. Een aantal maakten vandaag tijdens de Boerentweetmeet voor het eerst kennis met elkaar in real life. 

Ze spraken ook met Frans van Dongen, lobbyist van de Nederlandse vleessector in Brussel. Volgens Van Dongen zijn we in Nederland roomser dan de paus en dusdanig dat we ons zelf in de vingers snijden. „Nederland loopt behoorlijk uit de pas in de EU. De rest van EU is niet zo als Nederland. Vanuit Brussel zijn voorlopig geen grote veranderingen te verwachten op dierwelzijn.” 

Blijf kritische vragen stellen
Ook sprak hij over de import van legbatterij eieren uit Oekraïne. „Dierwelzijn is geen punt voor het maken van wettelijke afspraken, voedselveiligheid wel.”  Hij complimenteerde de boerentweeters: „Blijf vooral kritische vragen stellen, ben transparant tegen iedereen en zeg wat je doet, zowel tegen politici als de burger die gaat stemmen.”

Op het programma staat ook nog een bezoek aan het Europees Parlement en een ontmoeting met Europarlementariër Jan Huitema.

Tekst:Monique van Loon & Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal