Boerderij: Stabiele graan- en sojaprijzen

09-02-2015

maandag 9 februari 2015
De prijzen van gerst en tarwe waren begin van vorige week lager, waarna de prijzen in de loop van vorige week zich licht herstelden. De sojameel prijzen zijn de afgelopen week gedaald ten opzichte van de voorgaande week.

De beschikbaarheid van sojameel is momenteel goed en de naderende oogst lijkt de verkopers in Zuid-Amerika te motiveren hun goederen uit de oude oogst te verkopen. Het zal nog ongeveer anderhalve maand duren voor de oogst aldaar volop van start gaat. Op lange termijn worden verder stijgende wereldvoorraden verwacht, meldt AgruniekRijnvallei in zijn tweewekelijkse update.

De prijzen van tarwe en tarwe worden gesteund door de bijzonder grote export vanuit de EU naar onder andere Egypte en Saoedi-Arabië. Verder zijn de zorgen over winterschade in de tarwe in Rusland en Oekraïne nog niet van de baan. De prijs van maïs bleef de afgelopen week stabiel. Vanuit de Zwarte Zee wordt momenteel veel maïs naar West-Europa verscheept.

De Euro heeft zich ten opzichte van de Amerikaanse Dollar weer iets hersteld. Het dieptepunt van de Euro lag rond 1,11 dollar waarop een geleidelijk herstel volgde tot een niveau net onder 1,15 euro op vrijdag 6 februari.

Tekst:Tom Schotman & AgruniekRijnvallei

 
 

Inloggen op de ledenportal