Pluimveeweb: Amerikaanse eierconsumptie groeit voor vijfde jaar op rij

20-02-2015

zaterdag 21 februari 2015
De Amerikaanse eierconsumptie is in 2014 voor het vijfde opeenvolgende jaar gegroeid. De eierverkoop door de detailhandel steeg met 11 procent tot 5,5 miljard dollar in 2014. Het volume van de verkoop steeg met 2 procent vergeleken met 2013.

De gemiddelde prijs voor een dozijn eieren was $ 2,11 in 2014, een stijging van 17 cent vergeleken met het vorige jaar. Dit meldt de Stichting Blij met een Ei na vertaling van een Amerikaans bericht. 

Ondanks de hogere consumentenprijzen, die doorgaans de vraag temperen, is het volume gestegen. Het groeipercentage van de eierverkoop waren zowel in dollars als eenheden het dubbele van 2013.

Hogere eiconsumptie
De American Egg Board heeft een uitstekend team en  hun werk heeft een enorm efffect op het verhogen van de eiconsumptie en de vraag naar eiproducten en eieren gehad. De Egg Product- en Consumer Marketing teams hebben, samen met het sterke Egg Nutrition Center, grote winsten geboekt. Alle AEB programma’s boeken uitstekende resultaten.

Een belangrijke rol in dit resultaat is te danken aan de AEB’s marketing inspanningen, waaronder de ‘Wakker worden met Eieren’ reclame, pr, social media en promotie-inspanningen bij de detailhandel.

Tekst:Blij met een Ei & Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal