Pluimveeweb: Vera Claessens nieuwe Kennismaker Pluimvee

11-03-2015

Studente Vera Claessens is de nieuwe Kennismaker Pluimvee. Als Kennismaker is zij de schakel tussen het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, maatschappij en primaire ondernemers in de pluimveehouderij. Haar doel is het om meer studenten enthousiast te maken voor de pluimveehouderij. Op Pluimveeweb.nl stelt ze zich kort voor.

Ik ben Vera Claessens 23 jaar oud en studeer Bedrijfskunde & Agribusiness op HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik ben opgegroeid op een legpluimveebedrijf in het Limburgse Ysselsteyn. Mijn ouders en broer Styn houden 125.000 scharrelhennen op onze thuis locatie en 40.000 leghennen op een huurlocatie.

Mijn passie voor de agrarische sector is vooral gegroeid op HAS Hogeschool. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in de gehele agrarische sector. Zo heb ik stage gelopen bij ABN Amro, waardoor ik in contact bleef met de hele sector.

Verbindende schakel

Twee maanden geleden vroegen ze of ik Kennismaker Pluimvee wilden worden. Dit leek me wel een uitdaging want als Kennismaker ben je de verbindende schakel tussen het bedrijfsleven en het onderwijs in de pluimveesector.

Als kennismaker doe je veel verschillende dingen. Zoals het organiseren van excursies, evenementen, even als een opdracht bij ZLTO maar ook het mede organiseren van het symposium Hogere Pluimveegezondheid.

Meer studenten enthousiast maken

Het uiteindelijke doel van mijn afstudeerproject Kennismaker Pluimvee is om meer studenten enthousiast te krijgen voor de pluimveesector, door een betere samenwerking te creëren tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Zo organiseer ik volgende week voor eerste jaars studenten Dier- en Veehouderij een pluimveedag. Tijdens deze dag wordt aan hun uitgelegd wat de pluimveesector is en gaan zij naar Vencomatic Group, Rondeel en een patio en krijgen zij uitleg van een broederij.

Ik vind het kennismaker afstudeertraject erg leerzaam. Ik kom bij veel bedrijven en spreek vele mensen uit de agrarische en pluimvee sector. Hierdoor kan ik mijn eigen netwerk opbouwen. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor mijn toekomst op de arbeidsmarkt.

Tekst:Vera Claessens

 

 
 

Inloggen op de ledenportal