Pluimveeweb: Daar krijg ik energie van!

12-03-2015

Een beetje snel ja gezegd tegen meedoen met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, om samen met het pluimveeteam de Alpe d'Huez te beklimmen in de strijd tegen kanker. Het vergt toch heel veel tijd en energie maar wat een energie ik terug krijg nu al is waanzinnig mooi!!

Ja zeggen is zogepiept. Dan ga je als kleine speler sponsoren benaderen en dan valt het nog niet mee om zo’n goot bedrag voor elkaar te boksen. Een teamavond met het proeven van zelf gebrouwen bier waar we ook geld mee kunnen verdienen is zeer geslaagd. Het bier wordt geproefd en besteld; het teamgevoel is geboren en voelt super!

Voorbereiding
Daarna was er een inspiratieavond in het midden van het land…..ik dacht dat Eindhoven al een behoorlijk stuk was….we togen naar Ede. Daar kregen we uitleg over de besteding van het geld. Dat gaf de fietser weer moed en we togen weer huiswaarts ten Zuid-Oosten van Maastricht.
Ondertussen kwam het besef dat de Alpe d’Huez toch wel een flinke joekel moet zijn en onze Orenberg is er niets tegen. Hij ligt binnen een kilometer afstand dus oefenen in onze achtertuin kan ik genoeg. Inmiddels heb ik mij aangemeld bij de  plaatselijke fietsclub WTC Sint Geertruid De Wieler Tour Club van Sint Geertruid. Hier ben ik rustig aan begonnen dat betekent een keer per week met de groep meefietsen die ik uitgeput voltooi.
De beurs in Venray was een uniek sellingpoint van de Chicks are Cool shirts dus als mmmEggie en fietser ben ik daar een middag en een avond shirts gaan verkopen met een top resultaat. Vele mooie verhalen gehoord van collega agrariers. Het respect groeit!!

Eerst klim met Pluimveeteam
Omdat we aan de Amstel Gold route, Limburg’s mooiste en vele andere mooie toertochten,  wonen opperde ik het idee om op een zondag samen te oefenen.  Op de eerste zonnige zondag in maart hebben we met het grootste gedeelte van het team een mooie route gefietst in onze omgeving; 60 km van de Mergelheuvelland 2-Daagse, het evenement van de wielerclub van Sint Geertruid. Voor sommige de eerste klimmetjes, voor mij bekend terrein, maar niet met de fiets…….Het besef van trainen; samendoen en opgeven is geen optie hebben we volop gekregen. Gestart met Limburgse vlaai van bakkerij van de Weerdt en geëindigd met pasta van Marleen, lasagne van Mergellandei en koude schotel van Jos Mans. Marleen van Hoof nam haar pan zelfgemaakte pastasaus leeg mee naar het Brabantse. Zoals ze zelf zei: ”goed rendementsvoer! We hebben nog 12 weken die we gebruiken om te trainen en sponsoren te winnen. De open dag bij teamgenoot Bart Gussinklo  en het Chicks are Cool dance event bij teamgenoot Hugo Bens hebben we nog voor de boeg. Kijk op onze actiepagina’s  en op Bigchalleng.eu en sponsor ons. Een goed doel en prachtig promotie van de veehoduerij!
Met het Zuid-Limburgse landschap in onze achtertuin hoop ik op 4 juni klaar te zijn om 3 keer de Alpe d’Huez te beklimmen met € 5000,- in mijn pocket voor KWF!

 

Tekst:Vera Lardinois

 

 
 

Inloggen op de ledenportal