Pluimveeweb: Big Challenge in top 3 belangrijkste fondsen

19-03-2015

Big Challenge heeft sinds de start in 2009 al ruim 5 miljoen euro bij elkaar gebracht voor KWF Kankerbestrijding via de deelname aan Alpe d’HuZes. Het initiatief wat in varkenshouderij is opgestart, is daarmee na Alpe d'HuZes en Ride for the Roses uitgegroeid tot de derde particuliere fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

De organisatie spreekt van een prachtige prestatie. „Een presentatie geleverd door onze vele fietsers, runners, vrijwilligers en sponsoren. Daar mogen we als vertegenwoordigers van de agrarische sector - met name de veehouderij - trots op zijn. Niet alleen vanwege het grote geldbedrag, maar ook vanwege de hoge maatschappelijke betrokkenheid van onze sector die via dit initiatief tot uitdrukking komt.”

Voor Big Challenge blijft de motivatie om de wens van oprichter Herman Houweling in te willigen. „Kanker omturnen van een dodelijke ziekte naar een chronische ziekte. Daar is veel geld voor nodig. We willen dat we met z’n allen trots kunnen zeggen dat de Nederlandse land- en tuinbouwsector een wezenlijke bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.”

Zes edities
Het initiatief Big Challenge is in 2009 opgericht door Herman Houweling. Hij bedacht de actie nadat hij te horen kreeg dat de darmkanker waar hij aan leed was uitgezaaid en hij niet meer kon genezen.

Met de actie wilde hij een wezenlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker, zodat zijn kinderen later niet hetzelfde mee zouden hoeven te maken, dan wat hij zelf mee maakte. Daarnaast wilde de trots in, en het imago van de varkenshouderij verbeteren. Dit combineerde hij met zij hobby fietsen.

Op 18 januari, 2010 overleed Houweling aan de gevolgen van zijn ziekte. Zijn initiatief leeft voort. In de afgelopen zes edities deden er 650 mensen uit de veehouderij met BIG Challenge mee aan Alpe d’HuZes. Samen brachten zij meer dan 5 miljoen euro bij elkaar voor de strijd tegen kanker.

Tekst:Ruben van Boekel

 
 

Inloggen op de ledenportal