Pluimveeweb: HBO-opleiding pluimveehouderij start met 20 studenten

20-03-2015

Dronten, vrijdag 20 maart 2015
De nieuwe HBO-opleiding intensieve veehouderij van CAH Vilentum gaat in september van start. Directeur Rieke de Vlieger verwacht te starten met 20 tot 25 studenten. Dat zei ze donderdagmiddag tijdens de inauguratie van lector gezonde pluimveehouderij Ruud Zanders.

De opleiding kent een duur van vier jaar. Het eerste jaar speelt zich in Dronten af, waar de studenten ook de beschikking hebben over een beperkte pluimvee- en varkensstal voor praktijkonderzoek. De rest van de opleiding vindt grotendeels plaats in Barneveld, vanwege de ruimere mogelijkheden voor het onderzoek.

Meer financiele armslag
Het is een geheel nieuwe opleiding, waardoor huidige studenten die zijn ingestroomd in de studierichting Dier en veehouderij niet kunnen overstappen. Directeur Rieke de Vlieger hoopt met de nieuwe opleiding veel meer diepgang te kunnen bieden. „Studenten die zich nu interesseren voor de intensieve sectoren moeten zich in het eerste jaar vooral door heel veel melkveelesstof heen zien te werken. Dat is geen wenselijke situatie, maar dat kon in het verleden helaas niet anders vanwege de financierbaarheid van deze opleiding. Door de sterke groei van het aantal studenten is het financieel mogelijk geworden wel een aparte studierichting op te zetten met gespecialiseerde docenten.”

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal