Pluimveeweb: 'Op uw gezondheid' thema pluimveesymposium

26-03-2015

De organisatie van het Symposium Hogere Pluimveegezondheid in Eersel kiest dit jaar voor inleiders en discussies rondom het thema 'Op uw gezondheid'. Daarbij gaat het om dierlijke, economische en zelfs humane gezondheid.

In tegenstelling tot vorig jaar kiest de organisatie nu voor één thema voor zowel de vlees- als legsector. Rondom het thema ‘Op uw gezondheid’ zijn sprekers gezocht die een inleiding gaan geven, en tafelgasten die samen met de deelnemers aan het symposium gaan discussieren in het avondprogramma.

Inleiders leg

Voor de vleessector wordt de laatste hand gelegd aan het programma en wanneer dat rond is zal dat via Pluimveeweb bekend worden gemaakt. Voor de legsector is het programma inmiddels rond. Op 20 mei zullen de volgende sprekers hun opwachting maken:

  • Maarten De Gussem, pluimveedierenarts Vetworks: “Innoveren rond vaccineren - kan er nog een prikje bij?
  • Charon Zondervan, programmamanager Gezond voedsel van Wageningen Universiteit: “Wie zit er op mijn ei te wachten?
  • Arjan Stegeman, hoogleraar gezondheidszorg landbouwhuisdieren van Universiteit Utrecht over infectieziekten: “Leven met vogelgriep
  • Gino van Ossel, marketingprofessor Vlerick businessschool

Tafelgasten Pluimveewereld draait door

In het avondprogramma staat de Pluimveewereld draait door geprogrammeerd. Hier draait het om de stelling: Groeien van 100.000 naar 50.000. Onder leiding van Felix Rottenberg gaan drie tafelgasten daar hun visie op geven, waarin deelnemrs in de zaal actief mee kunnen doen. De tafelgasten zijn:

  • Serve Hermans, directeur Hendrix Genetics
  • Dick Veerman, eigenaar Foodlog.nl
  • Hennie de Haan, voorzitter NVP

Aanvang van het middagprogramma start om 13.45 uur met de opening door voorzitter Alex Janssen. Voor pluimveehouders is de toegang gratis en u kunt zich nu al aanmelden. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal