Pluimveeweb: Eieren van hennen met hele snavels te koop bij Duitse supermarkt

27-03-2015

vrijdag 27 maart 2015
De Duitse supermarktketen Kaufland heeft sinds kort eieren van hennen met hele snavels in haar assortiment. Kaufland is daarmee de eerste Europese supermarktketen die deze stap zet.

Nu de eerste supermarkt om is en eieren verkoopt van hennen met hele snavels, zal de discussie over onbehandelde hennen in een stroomversnelling komen, verwachten deskundigen uit de legsector. De eieren komen via eierhandelaar Kwetters van Freiland legbedrijven uit de Duitse deelstaten Saksen-Anhalt en Nedersaksen. 

De Duitse supermarktketen Kaufland met de hoofdvestiging in de stad Heilbronn, bij Stuttgart behoort tot de Schwarz groep, waartoe ook Lidl behoort. Kaufland heeft meer dan 635 vestigingen in Duitsland. Daarnaast heeft het concern ook winkels in Tsjechië, Polen, Kroatië, Bulgarije, Slowakije en Roemenië. In heel Europa heeft de supermarktketen meer dan 1.150 vestigingen. 

Hele snavels project 
Kwetters Eierhof startte een project van Freiland hennen met hele snavels. De hennen werden diverse afleidingsmaterialen aangeboden zoals gestrooid voer, pikstenen met mineralen, luzerne en raapstro. Daardoor hebben de hennen een interessante omgeving en kunnen gedragsstoornissen gereduceerd worden meldt kwetterseierhof.de op haar website. Kwetters maakte ook een video van de onbehandelde hennen. 

 
 

Inloggen op de ledenportal