Pluimveeweb: 'Bijna 6.000 bezoekers bekijken Eiberg in Eibergen'

07-04-2015

Bart en Maartje Gussinklo kregen hulp van de pluimveehouders die aan Big Challenge meedoen, de mmmEggies en zijn familie bij het opbouwen en afbouwen van de Eiberg.
dinsdag 7 april 2015
Bijna 6.000 bezoekers bezochten gisteren op Tweede Paasdag de open dag op het leghennenbedrijf van Bart en Maartje Gussinklo in het Achterhoekse Eibergen. De leghennenhouders hadden samen met 16 andere pluimveehouders een 1,65 meter hoge ‘Eiberg’ van eieren gebouwd.

„De open dag begon officieel om 13 uur maar om 12:30 uur waren de eerste bezoekers er al”, zegt Bart Gussinklo. Hij is zeer tevreden over de open dag en het aantal bezoekers. „Vorig jaar hadden we 3.000 bezoekers maar ik denk dat we er nu tussen de 4.000 en 6.000 bezoekers hebben gehad. Daarmee hebben we vorig jaar ruim overtroffen.” Ook Staatssecretaris Sharon Dijksma kwam een kijkje nemen.

Ze gebruikten 38.800 rauwe eieren om de Eiberg te bouwen. De Eiberg beeldde de Alpe d’Huez uit (witte eieren) met de route van de Alpe d’Huez (bruine eieren), die op 4 juni weer wordt gereden. Met de grote berg met eieren vroegen de pluimveehouders aandacht voor de BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. 

2.700 euro
Eierhandel Van Beek leverde vrijdag 3 april 40.800 gesorteerde eieren van 63 gram en neemt deze eieren ook weer terug. „Daar zijn we Van Beek zeer dankbaar voor”, vertelt Gussinklo. Eierhandel Guliker & Roodbol sponsort de eierberg op voor een bedrag van 1.500 euro. „Een mooi resultaat waar we trots op zijn”, zegt Gussinklo. 

De verkoop van shirts en een vrije gift leverde gisteren bijna 1.200 euro op. Daarmee halen de pluimveehouders 2.700 euro op voor de strijd tegen kanker. 

Veel hulp
„Zaterdag om 18 uur waren klaar met bouwen. Gisteren om 17 uur waren bijna alle bezoekers weg en hebben we in anderhalf uur tijd de Eiberg afgebouwd”, vertelt Gussinklo. Hij kreeg daarbij hulp van de pluimveehouders die aan Big Challenge meedoen, de mmmEggies en zijn familie. „Dankzij de vele handjes hadden we de Eiberg snel afgebouwd.”

Ook Staatssecretaris Sharon Dijksma kwam een kijkje nemen. Hier staat ze op de foto met de familie Gussinklo en de mmmEggies. Bart en Maartje Gussinklo kregen hulp van de pluimveehouders die aan Big Challenge meedoen, de mmmEggies en zijn familie bij het opbouwen en afbouwen van de Eiberg.
Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal