Pluimveeweb: ‘NVP wil zich inzetten voor een gelijk speelveld’

21-04-2015

dinsdag 21 april 2015
De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) wil zich de komende jaren inzetten voor een gelijk speelveld en redelijke prijzen voor Nederlandse pluimveehouders.

Dat vertelde NVP voorzitter Hennie de Haan maandagavond 20 april tijdens de jaarlijkse openbare vergadering van de NVP. Het kan niet zo zijn dat er Oekraïense legbatterij eieren ingevoerd worden in Nederland terwijl legbatterijen in Nederland al jarenlang verboden zijn. En Nederlandse leghennenhouders aan allerlei regels moeten voldoen. 

De Haan noemde ook dat een doosje eieren in een Engelse, Spaanse of Franse supermarkt veel meer kost dan in een Nederlandse. „Er moet meer koek bij de Nederlandse pluimveehouders terechtkomen”, zei ze. 

Positieve beeldvorming
Daarnaast is positieve beeldvorming een speerpunt van de NVP voor de komende jaren. „De pluimveesector moet de dialoog met burgers aangaan”, vertelt De Haan. 

Volgens de NVP-voorzitter geven de mmmEggies het goede voorbeeld door proactief het Nederlandse ei en de legsector te promoten. „De burger moet het juiste verhaal horen. In de intensieve pluimveehouderij hebben kippen een goed leven”, zegt de NVP-voorzitter. 

Andere aandachtspunten waar de vakbond zich de komende jaren op richt zijn innovaties, integraliteit en duurzaamheid. Volgens de Haan liggen er voor een aantal pluimveehouders kansen om voor nichemarkten te produceren. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal