Pluimveeweb: Ernest Bokkers nieuwe beleidsadviseur pluimvee LTO / NOP

23-04-2015

donderdag 23 april 2015
Met ingang van 15 april is Ernest Bokkers de nieuwe beleidsadviseur pluimvee van LTO / NOP. Hij volgt Alex Spieker op die per 1 januari vertrok naar Co-More in Zeist waar hij verantwoordelijk is voor het secretariaat van de adviescommissie pluimveegezondheidszorg en Avined beleidsmatig ondersteunt.

Ernest Bokkers (47) is in dienst bij LTO Noord en een onderdeel van zijn functie is landelijk beleidsmedewerker pluimvee van LTO / NOP (Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders).

Werkzaamheden
De komende tijd wordt het takenpakket van Ernest Bokkers in overleg nog verder uitgekristalliseerd. De secretarisfunctie, de ondersteuning van de landelijke pluimveebestuurders LTO/NOP, is een van de hoofdtaken. “Een deel van de taken van Alex Spieker zullen tot mijn takenpakket gaan behoren maar de werkzaamheden zullen niet één op één overgenomen worden. We moeten in overleg de juiste weg en tijdsbesteding voor mijn functie nog vaststellen,” aldus Bokkers. Een deel van zijn tijd zal hij zich voor andere diertakken of sectorbreder in gaan zetten.

Goede boterham voor pluimveehouders
Speerpunten in zijn nieuwe functie zijn volgens Ernest Bokkers duurzaamheid, antibiotica reductie, dierwelzijn, AI en hoe daarmee om te gaan binnen de sector. “Mooie uitdagingen met als doel dat alles moet leiden tot een goede boterham voor de pluimveehouders.” Bokkers werkt vanuit Zwolle maar zal veel op pad zijn in heel Nederland. Hij is bereikbaar via ebokkers@lto.nl.

Pluimveecarrière
Ernest Bokkers trad in 1996 in dienst bij het voormalige Productschap Vee, Vlees en Eieren als beleidsmedewerker bij de Sectorafdeling Eieren en was daarna sectorcoördinator Eieren en Clustercoördinator Voedselveiligheid en Kwaliteit. Vanaf oktober 2013 was hij veterinair beleidsmedewerker bij de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) in Houten.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal