Pluimveeweb: Het tweede leven van een eierverpakking

30-04-2015

Het Nederlandse Eggs Posure komt binnenkort met een nieuwe eierverpakking op de markt: een eierverpakking met een tweede leven als speelgoed.

Eggs Posure is een jong verpakkingsbedrijf, opgericht door het Nederlandse Twinpack bv en de Deense voedingsproducent Hedegaard Foods A/S. Hun missie is de ontwikkeling van creatieve verpakkingsconcepten voor de eierindustrie zoals Eggyplay®, het paradepaardje van Eggs Posure.

Eggyplay® doet dienst als verpakking én duurzaam speelgoed. Want de dozen werken als klikbare bouwstenen, en passen perfect op elkaar zoals grote Duplo-stenen. Uren speelplezier gegarandeerd.

Lancering in Nederland
Volgens een woordvoerdster van Eggs Posure kan de Eggyplay® een boost geven aan de eierverkoop. “Kinderen, de echte doelgroep, zijn gefocused op de eieren én de verpakking en willen meer eieren eten. De aanvragen uit verschillende landen stromen binnen. We zijn benieuwd of het concept aanslaat in Nederland.”

Eggs Posure lanceerde de revolutionaire eierdoos op de Anuga-beurs in Keulen in oktober 2013. Eierdoos of speelgoed? Eggyplay® is het allebei. De kleurrijke eierdoos is gemaakt van kunststof, en verkrijgbaar in vier leuke knalkleuren. Kinderen zijn er dol op. Want Eggyplay®dozen zijn de perfecte bouwstenen voor een groot kasteel, imposante toren of schattig speelhuis. Alles is mogelijk.

Europa
Europa is de markt voor innovatie in verpakkingen. De markt in de Verenigde Staten is een bulkmarkt met scherpe verkoopprijzen wat geen ruimte toelaat voor innovaties in verpakkingen. In het Verenigd Koninkrijk is de markt de laatste vijf jaar compleet veranderd.

Consumenten willen weten waar hun eieren vandaan komen en kopen steeds meer biologische eieren.  Voor innovaties in verpakkingen moeten we kijken naar Europa en sommige andere landen. Bekijk hier enkele leuke en innovatieve eiverpakkingen.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal