Boerderij: Eiermarkt positief gestemd

15-05-2015

PLUIMVEEHOUDERIJ
De stemming in de eierhandel is tamelijk positief. De afgelopen week werden de eieren tamelijk vlot verkocht en ook voor volgende week, de week voor Pinksteren, zijn de verwachtingen vrij positief.

De NOP-noteringen laten licht stijgende prijzen zien voor de scharreleieren variërend van 3 tot 7 cent per 100 stuks. Uit de markt komen verder berichten dat er vrij veel oude leghennen zijn geslacht. Niet altijd worden er meteen nieuwe koppels opgezet. De komende weken zal het aanbod waarschijnlijk niet veel te ruim zijn en dat betekent een vrij goed vooruitzicht voor de prijsontwikkeling.

De kooi-noteringen blijven gelijk. De markt voor kooi-eieren is een vrijwel geheel apart functionerende markt vooral gericht op de industrie en de wereldmarkt.

Ook de berichten over vogelgriep in Amerika en Mexico en nu ook in Rusland maken dat er een zeker optimisme is over de prijsontwikkeling. Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft deze week de productieverwachtingen voor eieren naar aanleiding van de AI naar beneden bijgesteld. De verwachting is dat er vroeg of laat meer exportmogelijkheden ontstaan voor Europese eieren en dat moet de prijs dan beïnvloeden.

Prognose: stabiel tot stijgend

door SAKE MOESKER 15 mei 2015

 
 

Inloggen op de ledenportal