Pluimveeweb: ‘Ei-campagne bereikt 2,9 miljoen consumenten’

10-06-2015

woensdag 10 juni 2015
De campagne ‘Het is altijd weer voor een ei’ van Ovoned heeft al bijna 2,9 miljoen consumenten in de leeftijd van 20 tot 50 jaar bereikt, meldt Ovoned in een persbericht. Dit is bereikt met TV-commercials en online banners. Meer dan 55 procent van deze groep consumenten heeft de commercial 3 keer of vaker gezien. Rond de Paasdagen is intensief geadverteerd bij RTL-Weer en op buienradar.nl.

De promotiecampagne richt zich primair op boodschappers van 20 tot 50 jaar. Uit kijkersonderzoek blijkt dat de boodschap ‘Het is altijd weer voor een ei’ bij deze doelgroep goed blijft hangen. Consumenten koppelen tijdens het onderzoek onder andere terug: ‘Een ei kun je altijd eten’ en  ‘Een ei is altijd lekker en gezond’. 

Ben Dellaert, secretaris van Ovoned is blij met de eerste resultaten: „We willen met de promotiecampagne bereiken dat zoveel mogelijk consumenten eieren nog meer gaan zien als een gezond en lekker voedingsmiddel. Gezien de kijkcijfers en het onderzoek zitten we hiermee op de goede weg.”

Veel bezoek campagnesites
De banners van de ei-campagne op buienradar.nl (en in de gelijknamige app) zorgen voor veel bezoek op de campagnewebsites. Gemiddeld wordt op  2,7 procent van de vertoonde banners doorgeklikt naar de website (een gebruikelijke klikratio is 0,2 procent). De banner voor de app in de mobiele telefoon scoort zelfs bijna 10 procent doorklikken naar altijdweervooreenei.nl.

De campagnesites, naast altijdweervooreenei.nl ook hetverhaalvanhetei.nl, zijn in de periode rond Pasen druk bezocht: bijna 30.000 mensen hebben een kijkje genomen. De bezoekers komen vooral uit de Randstad.

Ei en eiersector
Dellaert licht de tweeledigheid van de campagne toe: „Aan de ene kant vragen we aandacht voor de gezonde en lekkere eigenschappen van ons product. Dat doen we met de boodschap ‘Het is altijd weer voor een ei’, want een ei bevat essentiële voedingsstoffen die van pas komen bij elk weertype.” 

Aan de andere kant wil Ovoned ook bijdragen aan een goed imago van de legsector. Dellaert: „We zijn trots op onze sector: we produceren goede voeding en dat doen we verantwoord. Dat laten we graag zien aan consumenten op hetverhaalvanhetei.nl.” 

Ovoned
Ovoned is de organisatie waarin LTO/NOP, NVP en Anevei samenwerken. Ook de Stichting Blij met een Ei juicht de campagne toe en heeft input geleverd voor ‘Het verhaal van het ei’. Voorheen financierde het PPE de product- en sectorpromotie. Nu de productschappen niet meer bestaan, neemt Ovoned deze rol over.

Tekst:Tom Schotman & Ovoned

 
 

Inloggen op de ledenportal