Pluimveeweb: Pluimveeonderwijs gebruikt Pluimveeweb in de les

18-06-2015

Docent dierhouderijTheo Poels start de les met Pluimveeweb. "Een fijne manier om direct op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen in de pluimveehouderij."

Theo Poels is docent dierhouderij aan Citaverde in Horst. Hij geeft o.a. les aan de MBO opleiding vakbekwaam medewerker pluimvee.

Fijn medium
De MBO opleiding pluimveehouderij BBL wordt aangeboden met 1 dag onderwijs per week en 4 dagen werken bij een leerbedrijf. Theo Poels: “We starten elke lesdag met een rondje burgerschap. Wat speelt er op het bedrijf? De studenten kunnen van elkaar leren en elkaar helpen. We kijken dan op Pluimveeweb, lezen de nieuwsberichten, actualiteiten en prijzen. De indeling is gemakkelijk. Er staan filmpjes op; dat spreekt de jeugd aan.” Poels attendeert de studenten op de mogelijkheid voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief die Pluimveeweb twee keer per week verstuurt. “Pluimveeweb is goed lesmateriaal. De belangrijkste nieuwsberichten staan onderaan nogmaals vermeld en in de diverse dossiers kun je specifieke informatie opzoeken. Heel gemakkelijk voor de studenten,” vertelt Poels.

BBL-opleiding
De MBO opleiding pluimveehouderij BBL is specifiek afgestemd op medewerkers in de Pluimveehouderij, is praktijkgericht en flexibel. De opleiding duurt 24 maanden en je kunt op elk gewenst moment starten met de opleiding. Citaverde biedt de opleiding aan op MBO niveau 2 en niveau 3. Theo Poels werkte vanaf 1992 op de toenmalige Praktijkschool wat later overging in IPC en PTC. Vanwege de veranderende praktijkgelden en de daaropvolgende reorganisaties startte hij bij Citaverde waar de MBO pluimveeopleiding opgestart werd. De groep bestaat nu uit 8 studenten uit alle deelsectoren van de pluimveehouderij. Lees hier meer over de opleiding.
 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal