Pluimveeweb: ‘Geen vrijstelling mogelijk voor Belasting op Leidingwater’

06-07-2015

Pluimveehouders krijgen geen vrijstelling voor de Belasting op Leidingwater (BoL). Dat deelt een medewerker van de Belastingdienst mee na vragen van Pluimveeweb.nl.

Het eerdere artikel ‘Pluimveehouders kunnen flink besparen op kosten leidingwater’ dat op zaterdag 20 juni op Pluimveeweb.nl verscheen is onvolledig. In het betreffende artikel wordt er ten onrechte van uitgegaan dat het heffingsplafond van 300 m3 zou zijn afgeschaft. Dat was eerst de bedoeling maar na protesten van agrarische belangenbehartigers is dit niet gebeurd.

„Het heffingsplafond van 300 m3 bestaat dus nog steeds”, zegt de medewerker van de Belastingdienst. „Pluimveehouders betalen, anders dan het artikel veronderstelt, daarom geen belasting over het verbruik van boven de 300m3 per aansluiting.”

De Belasting op Leidingwater (BoL) wordt geïnd via de drinkwaterbedrijven, in opdracht van het ministerie van Financiën. Voor 2015 is het tarief 33,30 cent per m³, maar door het heffingsplafond van 300m3 bedraagt de verschuldigde belasting maximaal 99,90 euro per aansluiting, ongeacht hoe hoog het verbruik is.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal