Pluimveeweb: Kerkdienst op pluimveebedrijf in Bathmen

21-08-2015

Op zondag 23 augustus houden de protestante en katholieke kerken uit Bathmen, Colmschate/Schalkaar, Lettele en Okkenbroek een gezamenlijke oecumenische kerkdienst in de openlucht over het thema “Boer in hart en ziel”.

Op zondag 23 augustus houden de kerken uit Bathmen, Colmschate/Schalkaar, Lettele en Okkenbroek een gezamenlijke oecumenische kerkdienst in de openlucht over het thema “Boer in hart en ziel”. Voor deze boerderijdienst zijn zij te gast op het legpluimveebedrijf, de Hof te Dorth, van Jan-Hein en Sandra Nikkels.

Gezamenlijke kerkdienst
In deze tweejaarlijkse kerkdienst, die is voorbereid door de werkgroep Landbouw en Kerken, staat de vraag centraal of het geloof een rol speelt in de keuzes die je als boer en boerin maakt. De dienst wordt geleid door ds. Trijnie Plattje en Leo Geurts, pastoraalwerker.  Muziekvereniging Eendracht uit Colmschate verzorgt de muziek. Voor de kinderen is er een activiteit en voor de allerkleinste oppas.
Na de dienst is er gelegenheid voor een rondleiding over het legpluimveebedrijf, bezichtigen van de eierinpakruimte en er is informatie over het Nederlandse ei. Een ouder familielid vertelt de bijzondere geschiedenis van Hof te Dorth.

Hof te Dorth
Hof te Dorth is een pluimveebedrijf met 27.000 biologische leghennen. Sinds begin 2012 is het dak van 1 stal voorzien van zonnepanelen die de helft van het jaarlijkse energieverbruik opwekken. Familie Nikkels rijdt ook een electrische auto. Sandra: „Wat is er leuker dan op je eigen zonne-energie rijden. Wij geloven in het principe van eigen grondstof gebruik. Dat spreekt ons aan: we voeren ook de eigen grondstoffen aan onze kippen.”

Uitbreiding
Familie Nikkels heeft dit voorjaar een tweede locatie in Holten aangekocht: Melk- en Pluimveebedrijf de Janses Hoeve. Jan-Hein: „We bouwen daar nu een stal voor 21.600 biologische leghennen en zijn een melkrobot aan het plaatsen. Vanaf september gaan we de biologische koeien melken met de robot.”

Het adres van de Hof te Dorth is Gorsselseweg 38, 7437 BG Bathmen. De dienst begint om 10.00 uur en is buiten. Bij slecht weer gaat de dienst ook door want er is voldoende gelegenheid om binnen te zitten. Iedereen is van harte welkom.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal