Pluimveeweb: Onderzoek naar leefstijl boeren

16-09-2015

Binnenkort wordt er een onderzoek gestart naar leefstijl onder land- en tuinbouwers. Doel van het onderzoek is om na te gaan wat de drijfveren van boeren zijn.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen. Centraal in dit onderzoek staat een model dat de achterliggende waarden, behoeften en motieven van agrarische ondernemers verkent en structureert. Daarmee wordt geanalyseerd wat agrariërs aanspreekt en wat niet.

Betere productontwikkeling
De resultaten vormen volgens het marktonderzoekbureau een bruikbare basis voor een betere productontwikkeling en een meer gerichte communicatie. Dit biedt zowel voordelen voor agrarische ondernemers als de toeleveranciers van de primaire sector.

Medio september ontvangen duizenden agrarische ondernemers een e-mail met een link naar een online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt hooguit zes minuten en alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

De agrarische ondernemers die in de vragenlijst aangeven geïnteresseerd te zijn in welke leefstijlprofiel men getypeerd wordt, ontvangen deze informatie na afloop van het onderzoek.

Tekst:Sjouke Jacobsen

 
 

Inloggen op de ledenportal