Pluimveeweb: Maartje Gussinklo over @Boerburgertweet op omroep Gelderland

14-10-2015

Maartje Gussinklo (rechts) was maandagavond te horen op Omroep Gelderland.
woensdag 14 oktober 2015
Leghennenhoudster Maartje Gussinklo uit het Achterhoekse Eibergen die deze week via @Boerburgertweet via social media communiceert met Nederlandse burgers over de agrarische sector was maandagavond te horen op omroep Gelderland.

Via  @Boerburgertweet laat elke week een boer zien wat hij of zij doet op het erf. Deze week geeft pluimveehouder Maartje Gussinklo uit Eibergen een kijkje in haar keuken. „We willen daarmee de burger bereiken en laten zien waar wij met ons bedrijf mee bezig zijn. Dus eigenlijk een soort open dag of een open week zodat je ziet wat er zoal gebeurd in en om ons bedrijf”, zegt Gussinklo.

De tweets van de pluimveehouder gaan over van alles. „Ik heb verteld over ons bedrijf, hoeveel kippen we hebben, hoe de kippen leven en over onze eierwinkel. Maandag is altijd ook een drukke dag met bestellingen voor ons pakstation, want we leveren eieren aan verschillende supermarkten en horeca bij ons in Eibergen en directe omgeving”, vertelt de leghennenhoudster op Radio Gelderland. Daarnaast krijgt Gussinklo vragen die zij allemaal probeert te beantwoorden.

Geluidsfragment
Beluister via deze link het radio interview met Leghennenhoudster Maartje Gussinklo op omroep Gelderland. 

Tekst:Tom Schotman & Omroep Gelderland

 
 

Inloggen op de ledenportal