Boerderij: Eierprijs houdt dalende lijn vast

16-10-2015

16 okt 2015 
De eierenprijzen zitten nog altijd in een neerwaartse spiraal. De NOP-richtprijs voor scharreleieren in de klasse 62/63 gram zakte met 16 cent naar €6,50 per 100 stuks.

Vorig jaar waren vanaf nu stijgende prijzen te zien richting het einde van het jaar. In de markt leeft de verwachting dat het einde van de prijsdaling in zicht is.

Vraag industrie valt tegen
Handelaren geven aan dat vooral vanuit de industrie de vraag nog altijd ontzettend tegenvalt. De koelhuizen zijn goed gevuld en de industrie koopt strategisch in. De retail begint wat meer eieren te vragen dan in de voorbije weken, maar op een heel hoog niveau ligt deze vraag nog niet. Vanwege het koudere weer wordt wel een lichte stijging in de eierconsumptie verwacht.

Invloed feestdagen
Vanuit landen in het Midden-Oosten en Afrika komt wat meer vraag. Dit heeft voornamelijk te maken met de feestdagen eind december. Eieren die nu worden verkocht liggen dan medio december in de winkels. De export naar de Verenigde Staten blijft eieren vragen, maar dit gebeurt vooral op contractbasis.

Prijzen voor kooi-eieren omlaag
Naast de prijsdalingen bij de scharreleieren gingen ook de prijzen voor kooi-eieren omlaag. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram zakte met 6 cent naar €5,72 per 100 stuks.

Prognose: prijs daalt licht.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

 
 

Inloggen op de ledenportal