Pluimveeweb: Vegetarische Slager heeft eerste 1,5 miljoen binnen

21-10-2015

woensdag 21 oktober 2015
De Vegetarische Slager heeft de eerste anderhalf miljoen voor een obligatielening binnen. Het bedrijf van de Brabantse akkerbouwer Jaap Korteweg, wil een nieuwe fabriek bouwen in Breda waar in totaal zo'n 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar gemaakt kunnen worden.

De producent van vleesvervangers maakte ruim twee weken geleden bekend voor 2,5 miljoen euro aan obligaties te willen verkopen aan particuliere beleggers via mkb-beurs NPEX. Met de opbrengst wil het bedrijf de bouw van een fabriek in Breda financieren. Nu er al 1,5 miljoen binnen is, gaat de uitgifte van aandelen definitief door, maakte het bedrijf vrijdag 16 oktober bekend.

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar.

Grootste slager ter wereld
Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: „een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.”

De campagne voor de obligatielening voor de nieuwe fabriek wordt ondersteund door Stichting Natuur en Milieu vanuit de noodzaak om te komen tot vleesvermindering in het belang van natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat.

5 procent rente
De lening heeft een looptijd van zeven jaar met een rente van 5 procent. Gehoopt wordt bij het publiek ook de resterende 1 miljoen euro op te kunnen halen. De inschrijving sluit op 4 december, tenzij het bedrag al voor die datum bijeen is gebracht.

In 2010 startte Korteweg een ambachtelijke Vegetarische Slagerswinkel in Den Haag, waarna het concept een stormachtige groei doormaakte. Inmiddels zijn er meer 2.600 verkooppunten en worden de producten aangeboden in 13 landen. In Nederland worden de producten van de Vegetarische Slager onder meer verkocht bij Ekoplaza, Jumbo, COOP en Albert Heijn.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal