Boerderij: Eierprijzen laten stijging zien

30-10-2015

30 okt 2015 
De NOP-richtprijs voor scharreleieren in de klasse 62/63 gram is met 3 cent gestegen naar €6,49 per 100 stuks. Het is de eerste stijging sinds begin september.
Handelaren geven aan dat de huidige stemming in de markt vriendelijker is dan de afgelopen weken. De verwachting leeft dat de prijzen verder zullen stijgen.

Prijs kooi-eieren gestegen
Niet alleen de prijzen van de scharreleieren gingen omhoog, ook voor kooi-eieren wordt meer betaald. Voor 100 stuks in de klasse 62/63 gram wordt nu €5,68 betaald, 4 cent meer dan een week geleden.

Meer vraag vanuit industrie
De vraag vanuit de industrie leeft weer iets op en dat is merkbaar in de prijzen. Bovendien zijn er in de retail verschillende acties gaande die zorgen voor extra vraag naar eieren. Richting het einde van het jaar wordt een stijgende lijn in de consumptie van eieren verwacht, zeker met de feestdagen in het verschiet.

Minder vraag vanuit Afrika
De export van eieren loopt door op hetzelfde niveau als in de voorbij weken. Vanuit het Midden-Oosten worden veel eieren gevraagd, terwijl de vraag vanuit Afrika iets minder is. Vanwege de hoge eierprijzen in Europa kiezen die landen vaak voor goedkopere alternatieven op de wereldmarkt.

Prognose: lichte stijging eierprijzen.

 
 

Inloggen op de ledenportal