Boerderij: Acties Duitse retail leiden tot meer afzet, nauwelijks tot prijsbeweging

06-11-2015

6 nov 2015 
De NOP-richtprijs voor klasse 62/63 gram was deze week bij kooi-eieren zeven en bij scharreleieren vijf cent hoger dan vorige week, terwijl handelaren spreken over 'weinig prijsbeweging', die wel te verwachten was.

Grote acties bij de retail in Duitsland, begin afgelopen week uitgeleverd, trokken de markt aardig leeg.

Stabiele markt
Desondanks was er sprake van een stabiele, rustige markt en redelijk evenwicht tussen vraag en aanbod, zowel binnenlands als internationaal. De binnenlandse afzet liep heel redelijk. Er zijn weinig bruine scharreleieren in voorraad, aldus een binnenlandse handelaar, wat niet terug te zien is in de prijs.

Uiteenlopende meningen over industrie
Over de industrie lopen de meningen van handelaren wat uiteen. De ene handelaar vindt dat de vraag van de industrie wat minder was en dat de industrie weinig meer wilde betalen. Een collega ervaart juist dat de industrie iets meer vraagt en betaalt. Een derde vindt dat de industrie rustig is en behoorlijk vol zit.

Kerstafzet
Richting kerst wordt verwacht dat de prijs nog wel iets zal aantrekken, maar mondjesmaat. De grotere kerstafzet zal beduidend meer omzet in de duurdere segmenten genereren: bio en vrije uitloop. Scharrel zal hier waarschijnlijk weinig van profiteren, omdat er voldoende aanbod is.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

 
 

Inloggen op de ledenportal