Boerderij: Eierprijzen zetten stijging door

13-11-2015

13 nov 2015
De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram is opnieuw fors gestegen. De prijs ging met 11 cent omhoog en komt nu uit op €5,86 per 100 stuks.

Het is de derde prijsstijging op rij. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram pluste met 3 cent naar €6,57 per 100 stuks.

Rustige markt, ondanks prijsstijgingen
Handelaren spreken van een rustige markt waarin weinig beweging zit, ondanks de prijsstijgingen. De vraag vanuit de retail viel wat tegen. De retail heeft nog voorraden na verschillende acties vorige week, daarom is de vraag naar eieren wat vlakker.

Ook vanuit de industrie worden minder eieren gevraagd. De industrie heeft net als de retail nog voorraden. Als er al eieren worden verhandeld, gebeurt dat tegen lagere prijzen.

Moeizame export
De export naar landen in het Midden-Oosten en aan de westkust van Afrika verloopt moeizaam. Er zijn nog voorraden en de landen halen eieren liever uit Brazilië of India, omdat de prijzen daar lager zijn ten opzichte van de Europese eierprijzen.

Stijging eierprijzen
Richting de kerst wordt een stijging van de eierprijzen voorspeld, al zal dit niet met forse stappen gaan. Voorlopig is sprake van een rustige handel waarin de prijzen voorzichtig zullen stijgen.

Prognose: rustige markt.

 
 

Inloggen op de ledenportal