Pluimveeweb: iSTEP krijgt nieuwe voorzitter

25-11-2015

Wijchen, woensdag 25 november 2015
Wim van Nieuwenhuijzen stopt als voorzitter van iSTEP. Hij wordt opgevolgd door Leo Driessen, die al 38 jaar actief is in de agribusiness. Daarnaast komt leghennenhoudster Jolanda Bakker het bestuur versterken.

In het Informatiesysteem Transparante Eierprijzen worden anoniem eierprijzen vergeleken, zodat leghennenhouders meer inzicht hebben in de eierprijzen en een betere onderhandelingspositie hebben ten op zichte van hun afnemer.

Bakker is bedrijfsleidster bij Happy Chicken Farm dat op meerdere locaties in Drenthe en Groningen hennen houdt. Driessen heeft hij naast een uitgebreid netwerk in de sector ook een schat aan ervaring opgedaan in de pluimveehouderij. Hij zal zich tijdens de extra algemene ledenvergadering op dinsdagavond 1 december in Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM in Wijchen  aan de aanwezigen voorstellen. 

De leden wordt daar ook gevraagd wordt of ze als lid kunnen instemmen met zijn aanstelling als voorzitter. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich tot uiterlijk 72 uur voor aanvang van de algemene ledenvergadering melden bij het secretariaat.

Tijdgebrek
„Ik merk echter dat ik door de werkdruk op het eigen bedrijf op sommige momenten niet zoveel tijd voor mijn voorzittersrol van de vereniging kan vrijmaken als ik wel zou willen. Om deze reden heb ik besloten om de voorzittersfunctie te beëindigen”, noemt de Zeeuwse leghennenhouder Wim van Nieuwenhuijzen de reden waarom hij stopt als voorzitter. 

Programma
Om 19:30 uur start het gedeelte voor leden en om 20:30 uur ook het openbare gedeelte waar twee presentaties worden gehouden met de focus op marktinformatie. 

Marktinformatiesysteem: Zonder marktinformatie zegt een prijs nog niet alles! (door Peter van Agt)
Een prijs op zich is leuke informatie, maar zonder een marktbeeld zegt een prijs nog niet alles. Met een betrouwbaar beeld van productie en afzet krijg je al snel een beter beeld van een stemming achter een bepaalde prijs.
Retail en consument vragen een juiste benadering (door Gerard Derksen, Derksen Retail Organisatie)
Gerard Derksen heeft een lange carrière in de foodsector achter de rug. Hij was vele jaren inkoper voor supermarktketens. Hij kent die wereld op zijn duimpje en zal de aanwezigen meenemen in zijn visie op de markt. Wat is de juiste insteek van de producent en hoe kunnen we het voor de retail en de consument zo aantrekkelijk mogelijk maken.
De extra algemene ledenvergadering is volgende week dinsdagavond 1 december in Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100, 6604 CM in Wijchen. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal