Pluimveeweb: ‘Markt van gepelde, geverfde en gesorteerde eieren groeit’

07-12-2015

Egga Food neemt eieren af van legpluimveehouders om ze te koken, pellen en te verven. Volgens Henk Stiphout een groeimarkt waar meer pluimveehouders zich op kunnen richten: „Alleen moet de kwaliteit van de eieren dan wel omhoog.”

De Egga Food Groep sorteert en verpakt verse eieren, kookt, verft en pelt eieren.

Wekelijks komen miljoenen eieren naar het Limburgse Ospel, aangeleverd op pulp- of plastic trays. Henk Stiphout, verantwoordelijke voor in- en verkoop bij Egga Food, raadt legpluimveehouders aan om het bedrijf zo in te richten dat ze op plastic en pulptrays aan kunnen leveren. ‘Ben flexibel en multifunctioneel.’

De sorteerhal van Egga Food: flexibel door de handmatige opzet en het aantal draaiende uren. De capaciteit van de Moba machine is 100.000 eieren per uur.

‘Een steeds groter deel zijn alternatieve eieren. De fabriek moet 20 minuten leegdraaien om een shift alternatieve eieren te koken. Dat wordt al snel veel te duur,’ vertelt Henk Stiphout.

Voor de omschakeling naar plastic trays moest Egga Food ook investeren in een wasstraat. De trays worden 12 uur geweekt in een zelf ontwikkelde inweekbak met een autobrug. Daarna worden ze gewassen door deze twee robotwasmachines. ‘Meestal ’s nachts, 6 dagen per week,’ vertelt Henk.

De vrachtwagen is gereed voor export. Na verzegeling van de vracht door de chauffeur maakt een medewerker van Egga Food een foto die direct naar de klant verstuurd wordt. ‘Door ervaren wijs geworden; om eventuele claims te voorkomen,’ zegt Henk Stiphout. Hij vindt dat de kwaliteit van de Nederlandse eieren vaak te wensen overlaat waardoor het moeilijk is om goede exportpartijen samen te stellen. We moeten als Nederland niet de boot missen bij de export. Die hebben we hard nodig.’

‘Alles moet hier slim en efficiënt gebeuren. En als je niet slim bent, houdt je geen flexibiliteit over,’ vertelt Henk als we in een hoog tempo door het bedrijf lopen. Een slim voorbeeld zijn de hufterproof zijwanden en de touwtjes centraal in het midden ruim voor de deur. De deuren zijn snelsluitend zodat vocht en warmte of kou in het deel blijft waar het moet zijn.

Voor de ververij, op een kilometer afstand van het kantoor, pakstation en kokerij, gebruikt Egga Food gesorteerde eieren van jonge hennen die na sorteren enkele dagen blijven staan om te besterven. ‘Die hebben de beste eischaal en te verse eieren kook je kapot. De kooktijd kunnen we precies afstemmen op het eigewicht,’ vertelt Henk. In een werkgang worden de eieren gekookt, afgekoeld en geverfd. Geverfde eieren zijn 5 weken houdbaar. ‘Een goede logistiek is belangrijk zodat de eieren nog met een lange houdbaarheidstermijn in de supermarkt liggen.’

Egga Food verft de eieren door middel van rollen en spuiten. De verft hecht goed bij 80°C. Deze machine spuit de eieren en koelt ze snel terug naar 15 °C. Naar wens van de klant worden de geverfde eieren verpakt, eventueel wordt automatisch een pakje zout toegevoegd. Blikken eierlak staan bij de machines. ‘Daar hangt weer een hele industrie achter; machines, onderdelen en de lak.’

Door middel van spuiten kun je veel variaties maken: ringen, stippen, voetbaleieren. ‘Alles is mogelijk. Logo’s niet; dat is te arbeidsintensief.’ De consumptie van geverfde eieren is extra. Vooral in Duitsland eten ze veel geverfde eieren. ‘Dat biedt kansen voor Nederland, bijvoorbeeld acties in eierautomaten of doosjes geverfde eieren geven bij een bepaalde omzet van andere producten. Ben creatief,’ zegt Henk Stiphout.

Acht jaar geleden startte Egga Food met het koken van eieren. ‘Een verdere stap in het ready-to-eat traject. Inmiddels een volwassen tak in het bedrijf,’ vertelt Henk. Een tak met andere disciplines: een toegang naar het low-care deel waarvoor overjas, haarnet en handen wassen verplicht is. Voor het high-care deel, waar de gepelde eieren verwerkt worden, gelden nog strengere eisen.

Henk Stiphout is zeven dagen per week op de werkvloer te vinden. ‘Even kijken naar de eikwaliteit, machines en contact met de medewerkers. Heel belangrijk,’ vertelt hij. Bij Egga Food werken ongeveer 75 medewerkers van diverse nationaliteiten. In het hoogseizoen richting Pasen 100. ‘De meeste zijn bij ons in dienst en zijn flexibel inzetbaar.’

Voor de opgietsels, de geconditioneerde vloeistof waarin de gepelde eieren bewaard worden, is een technische ruimte ingericht waar het opgietsel naar wens van de klant wordt gemaakt.

De kook- en pelafdeling in de high care ruimte met strikte hygiënecodes.

De gekookte eieren vinden hun weg naar de afnemers naar wens in emmers, containers of zakken. ‘Je moet in deze sector ver vooruit denken. Welke opslagmogelijkheden wil je gaan gebruiken? Je mag offertes maken als je het opslagmiddel aanbiedt wat de supermarkt vraagt. Dat vraagt investeringen.’

Gekookte eieren in zakken met opgietsels. Gepelde en gekookte eieren gaan in de diverse verpakkingen naar (salade)industrie, sandwichproducenten, groothandels en cateraars in binnen- en buitenland. Lees de bedrijfsreportage over Egga Food in het vakblad Pluimveeweb dat donderdag 10 december verschijnt in de brievenbus van alle pluimveehouders in Nederland en Vlaanderen.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal