Pluimveeweb: Pluimvee Darmgezondheids-check: van mond tot kont

13-01-2016

Ruurlo, woensdag 13 januari 2016
Pluimveepraktijk de Achterhoek introduceert volgende week op de Bio-beurs in Zwolle de Darmgezondheids-check voor pluimvee. Bij het uitvoeren van de Darmgezondheids-check wordt, tijdens een sectie, het gehele maagdarmstelsel intensief bekeken: van mond tot kont.

„Zo krijgt de pluimveehouder een volledig beeld van wat er speelt op het gebied van darmgezondheid en kan hij/zij hier, in overleg met de dierenarts, gericht actie op ondernemen”, schrijft pluimveepraktijk de Achterhoek in een persbericht. 

„Door deze check niet alleen bij acute problemen uit te voeren, maar vooral ook op structurele wijze gedurende de gehele leg- of mestperiode, kunnen darmproblemen vroegtijdig opgespoord worden en / of voorkomen worden.”

Structurele bedrijfsbegeleiding
De Darmgezondheids-check vormt een nieuw onderdeel in het pakket van structurele bedrijfsbegeleiding dat Pluimveepraktijk de Achterhoek biedt aan haar klanten. Bij deze structurele bedrijfsbegeleiding ligt de nadruk op de preventieve gezondheidszorg: het voorkomen van problemen. 

De bedrijfsbegeleiding houdt in dat een dierenarts regelmatig langs komt bij de pluimveehouder om het verloop van het koppel te bespreken (wanneer mogelijk samen met de voorlichter van het mengvoerbedrijf). Zij bekijken dan samen op welke manier het koppel het beste ondersteund kan worden, zodat de dieren gezond blijven en optimaal presteren.

Tekst:Tom Schotman & Pluimveepraktijk de Achterhoek

 
 

Inloggen op de ledenportal