Nu.nl: Overheid wil einde maken aan 'ganzensafari's' in Nederland

02-02-2016

Gepubliceerd: 01 februari 2016 17:51
Laatste update: 01 februari 2016 18:13
   
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil dat er een einde komt aan de commerciële reizen waarbij Amerikaanse jagers in Nederland ganzen komen schieten.

Van Dam gaat daarover in gesprek met de provincies en de Koninklijke Jagersvereniging. Dat antwoordt hij maandag op vragen van de PvdA en de Partij voor de Dieren.

Beide partijen trokken aan de bel over de zogenoemde 'ganzensafari's' die het Amerikaanse bedrijf GetDucks aanbiedt. Voor ruim 4000 euro mag een trofee-jager dan mee op ganzenjacht. Op de internetsite van het reisbureau staan foto’s van Amerikanen in een Hollands veld met tientallen doodgeschoten vogels aan hun voeten.

De provincie Gelderland gaf afgelopen week aan dat Nederlandse jagers hulp mogen krijgen van gastjagers. De staatssecretaris onderschrijft dat. Maar "het organiseren van commerciële jachtreizen en de associatie die dit oproept, keur ik af", laat Van Dam weten.

Hij vindt dat het doden van ganzen alleen kan als dat een maatschappelijk doel heeft, bijvoorbeeld het voorkomen van botsingen met vliegtuigen.

Door: ANP

 
 

Inloggen op de ledenportal