Pluimveeweb: Innovaties gezocht binnen pluimveesector

02-02-2016

De organisatie van het Pluimvee Symposium in Eersel heeft diverse aanmeldingen binnen van nieuwe innovaties binnen de pluimveesector in Nederland en België. Pluimveehouders en bedrijven die ook werken aan innovaties of het afgelopen jaar daarin succesvol zijn geweest, kunnen zich nog tot 21 maart aanmelden.

Het Pluimvee Symposium organiseert voor de derde keer op rij de wedstrijd om de beste innovatie binnen de pluimveehouderij. Het gaat om de Innovatieprijs Leg en Innovatieprijs Vlees die vorig jaar gewonnen zijn door respectievelijk de mmmEggies en Freshlight Agri. Het instellen van deze prijzen heeft tot doel om interessante vernieuwingen, die van waarde kunnen zijn voor andere pluimveehouders, meer bekendheid te geven.

De jury ziet innovatie zeer breed; van marktconcept tot strooiselbehandeling, van samenwerkingsvorm tot ketenintegratie. Iedere innovatie die bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van de pluimveesector maakt kans om te winnen. Het moeten voorbeelden zijn waar de pluimveesector verder mee aan de slag kan. En goede innovaties kunnen ook combinaties van ‘oude dingen’ zijn.

De jury heeft al enkele aanmeldingen binnen, maar ziet graag meer aanmeldingen om een betere keuze te kunnenmaken. Aanmelden kan tot en met 21 maart 2016. De jury beoordeeld de inzendingen en nomineert de beste innovaties. De deelnemers aan het symposium op 25 en 26 mei 2016 bepalen wie de winnaars worden.

Naar aanmelden innovatieprijs

Tekst:Robert Ellenkamp

 
 

Inloggen op de ledenportal