IKB EI Persbericht: Nieuwe Eicode app: Van welke boerderij komt mijn ei?

11-02-2016

Nieuwe Eicode app: Van welke boerderij komt mijn ei?


Met de nieuwe gratis Eicode app kan de consument zien van welke boerderij zijn of haar ei komt. Met de unieke code die op het ei staat kunnen consumenten in de Eicode app nu zelf kijken van welke boerderij hun eieren komen, hoe de kippen worden gehouden en of de boerderij gecertificeerd is.
Is dit ei wel echt het ei dat op de verpakking staat? Van welke boerderij komt dit ei? Zorgen ze op die boerderij goed voor de kippen? In Nederland zijn er veel ‘wakkere winkelaars’. Zij stellen zich dit soort vragen waar tot nu toe lastig meteen een antwoord op was te vinden.
Dat antwoord is er nu wel met de nieuwe gratis Eicode app. Die ontsluit alle informatie over het product via de eicode op het ei. Daarmee is het ei het eerste levensmiddel waarvan een hele productgroep in de supermarkt de herkomst is na te gaan per individueel product.
Tot nu toe kon de consument weinig zelf doen met de eicode, een unieke code die al langer op elk ei wordt geprint. Dat is in Europa wettelijk verplicht. De code wordt ook gebruikt om eieren terug te traceren naar een boerderij in geval van een eventuele calamiteit.
De gratis Eicode app is gemaakt door de pluimveehouders om de transparantie te bevorderen. Voor de verdere verduurzaming van voedsel is het belangrijk dat consumenten weten wat ze eten. Alleen op basis van goede informatie kan iedereen een verantwoorde keuze maken. Ook ontstaat zo meer vertrouwen in de voedselketen. De Eicode app is vanaf nu gratis te downloaden in de app stores.


Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting IKB Ei

 
 

Inloggen op de ledenportal