Pluimveeweb: Gekleurde eieren in tv-programma Nederland Proeft

13-03-2016

Het RTL4 tv-programma ‘Nederland Proeft’ besteedt vanavond, zondag 13 maart om 17:30 uur aandacht aan de veelzijdigheid van eieren. Voorzitter Alex Janssen van stichting Blij met een Ei en leghennenhoudster en mmmEggie Carla van de Kruijs laten zien hoe eieren gekookt en geverfd worden voor onder andere Pasen.

„In de uitzending wordt voortgeborduurd op de vorige aflevering over eieren van zondag 6 september 2015”, vertelt Janssen. Blij met een Ei is opdrachtgever van de tv-uitzending.

„Via deze tv-uitzending willen we consumenten op een luchtige en amusante manier informeren over de diverse toepassingen die je met gekookte eieren kunt toepassen. De Nederlandse consument is nog teveel onbekend met gekleurde eieren, die te koop zijn in de winkel. Carla heeft met haar eigen creaties laten zien wat je allemaal kunt maken van die lekkere gekookte eieren”, zegt Janssen.

Gekleurde eieren

Henk Stiphout van Egga Food uit Ospel laat de kijkers zien hoe het bedrijf eieren kleurt. Ook vertelt hij dat er in Duitsland al heel veel gekleurde eieren verkocht worden en dat dit in Nederland een groeimarkt is. „Leghennenhoudster en mmmEggie Carla van de Kruijs presenteerde zich zoals een echte mmmEggie betaamt. Open, eerlijk en een frisse kijk op onze Nederlandse eitjes”, aldus Janssen.

De aflevering over eieren van Nederland Proeft wordt vanavond, zondag 13 maart, twee weken voor Pasen om 17:30 uur uitgezonden op RTL 4. „Dat is op primetime vlak voor het programma van Carlo Boszhard”, zegt Janssen. „De laatste afleveringen van het programma trokken 320.000 kijkers en dat is heel veel.” De herhaling van het programma is zaterdag 19 maart om 14:30 uur op RTL 4.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal